mandag 7. mars 2011

Rosa fuglar og vulkan - Eit alternativ til Mount Kenya

Laurdag 26.februar

Dagen starta med frukost i 7 tida, og på hjul i 8 tida. På vei til Lake Elementaita med flaminogar og Mount Longanot eit vulkansk fjell.

Gleda var stor over å sjå ROSA fuglar. Flamingoar er svært vanskelege å komme nært innpå, derfor skremde vi den første flokken. Vi lærte fort. Og flokk nummer 2, der fekk vi fram jeger instinktet og lista vi oss på tå med kamera klart. Kari Britt matcha godt dei ROSA fuglane. Etter at vi blei leide av å sjå på dei flotte ROSA fuglane, byrja vi å studere spennandes vulkanske steinar ved vasskanten.





På vei til Mount Longanot møtte vi nokre morosame apar i vegen. Nett som vi kunne ta på dei. Alle i bilen var i hundre og ropte ”ape, ape”, sjølv om apar eigentleg er eit dagleg syn. Vi blir rett og slett ikkje lei av apekattar.

Alle fekk studentrabatt på Mount Longanot, bortsett frå studenten som var fødd i ’61. Vår faste sjåfør, Silas, hadde store problem med å finne ut kven den studenten var. Vi åt litt mat før vi starta turen til toppen. Vi starta med porten, og var klar for å gå i aske til topps. 


Klare til å klatre til topps!

Tydlege spor etter lavaen som har runne her den gong då..

Som vande turgåarar var vi godt kledde for fjelltur, med joggesko og gode fjellkle. Enkelte innfødde gikk med søndagskjole, pumps, og dress&slips. Vi kom hostande til toppen 1 1/2time seinare. Var heilt fantastisk å komme opp på kraterkanten, og å sjå ned i krateret. Alle var stumme av begeistring, og vi skjønna at turen var verdt slitet. 

Her "balanserar" vi på kraterkanten:)





Toppen låg på ca 2600moh, og vi jubla over at vi var 131m over Galdhøpiggen. På toppen åt vi lunsj til ei fantastisk utsikt. Nedturen gikk unna på under 1t. Vi gjekk så fort at folk på vei oppover såg berre askeskya av oss. På botn åt vi sjølvsagt enda meir før vi starta turen tilbake til Nairobi.

I Nairobi tok vi alle ein velfortent dusj, og piknik i spisesalen. Vi venta spent på Mount Kenya folket, og ein sein middag til kvelds. Vi har ei aning kols i blodet etter fjellturen til Mount Longanot pga all akestøvet.

Silje Nesbakk, Ida M., Astri, Anita, og studenten fødd i ’61.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar